Word lid!


Praktische informatie over de doop:


Iedereen is welkom op onze open activiteiten (wat meestal het geval is). Ben je benieuwd naar onze werking? Kom gerust af om een kijkje te nemen! Wie weet geraak je, net als vele anderen, overtuigd om toe te treden tot onze prachtige club!

Ben je geïnteresseerd? Lees dan zeker voort, want deze tekst bevat veel nuttige informatie! Wie al beslist heeft om zich te laten dopen kan gewoon direct naar de onderste paragrafen gaan.

Voor zij die al koude rillingen krijgen bij het horen van het woord doop hebben we geruststellend nieuws. In tegenstelling tot de niet-traditionele verenigingen actief binnen het Gentse, doen wij niet mee aan vuile of vernederende dopen. Een doop heeft tot doel een hechte band te creëren onder de schachten. Vandaar dat wij dit doen onder de vorm van een ludiek stadsspel met aansluitend de doopcantus, waar jullie bij kaarslicht en intieme sfeer officieel toegelaten worden als schacht. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij de toekomstige leden de Gentse binnenstad zullen verkennen en de ouderejaars wel eens de binnenkant van menig kroeg kunnen begroeten. De praktische zaken (hoe, wat, waar en wanneer) worden door de major schachtorum nog meegegeven.

Voor de toekomstige leden begint het verhaal nog maar net. Zij vragen zich natuurlijk af; wie zijn De Drakentemmers, wat doen ze, wat drijft hen? De Drakentemmers zijn al sinds 1935 een studentenclub voor Gentenaars. Doch ook mensen die niet uit de schone Arteveldestad zijn, zijn welkom, zij het als commilito extra muros. De Drakentemmers hebben zelfs een rijke geschiedenis van extra muros leden. Zo werd na de Tweede Wereldoorlog de club heropgericht met medewerking van leden van de Wase Club en Limburgia

Ondertussen hebben De Drakentemmers al heel wat bekende namen voortgebracht zoals Jos de Seranno en Valeer Van Overwalle (initiatiefnemers van de bezetting van het Gravensteen), Hugo Claus, rector Leon De Meyer, ex-Burgemeester Frank Beke, Marc van Montague (Baron en pionier in de bio-technologie) en Willy De Clerq (minister van Buitenlandse Handel en Financiën, en grootvader van huidig burgemeester Matthias).

Zoek je een vereniging gebaseerd op trouw en vriendschap? Heb je zin in fantastische avonden met geweldige evenementen? Wens je traditioneel te cantussen met uitgebreide (liederen)kennis? Wil jij genieten van een toffe studententijd? Mis dan de doop zeker niet! Kan je er helaas niet bij zijn? Weet dat je steeds welkom bent als bezoeker of schacht. (Je kan je uiteraard het volgende academiejaar nog laten dopen).

Met deze grondige uitleg hopen wij jou overtuigd te hebben om je status als niet-lid om te zetten naar toekomstig lid en hopen wij jou terug te zien op de doop! Voor extra vragen kan je terecht bij de maior schachtorum, Instagram of Facebook.

Maak een gratis website.