Geschiedenis


Er is voor het eerst sprake van De Drakentemmers in 1935, maar het is onduidelijk wie deze club heeft opgericht. Zelfs bij de eerste heroprichting van De Drakentemmers, was het bestaan 1935 eerder een soort legende, al zal het plaatsvinden van de Tweede Wereldoorlog daar niet zo vreemd aan zijn.

De eerste heroprichting gebeurde op 23 september 1947 in een zaal genaamd "Pax". Opmerkelijk was het feit dat er naast twee rasechte Gentenaars - Werner Vandenabeele en Herman De Clercq - ook twee stichtende leden extra muros waren namelijk Herman Maes (toen praeses van de Wase Club) en André Van Hassel (destijds vice van Limburgia).

De Drakentemmers waren in die tijd een ietwat atypische club, om de eenvoudige reden dat de club meer extra dan intra muros leden had. Desalniettemin was er steeds veel leute en ambiance op de activiteiten en de door Drakentemmers met muurschilderingen gedecoreerde kelder van café Het Galgenhuisje (ook wel Drakentemmerskrocht genoemd) werd één van de places to be in het Gentse uitgangsleven van die tijd. Ook stonden de Drakentemmers in die tijd bekend voor hun uiterst verzorgde en gedisciplineerde (althans tot een uur of één, volgens de bronnen van destijds) cantussen. Helaas bleek het ook toen niet altijd evident voldoende gemotiveerde Gentenaars te vinden om de club draaiende te houden, zo verdwenen de Drakentemmers in 1954 even van het toneel om een aantal jaar later in 1958-59 weer te verschijnen. Aan het einde van de jaren 60, meer bepaald in het academiejaar 1969-70, verdwenen de Drakentemmers volledig in de vergetelheid.

Op 27 februari 2003 zagen de Drakentemmers echter opnieuw het levenslicht toen een groep Gentse vrienden besliste deze club opnieuw op te richten door het gebrek aan een studentenclub voor en door Gentenaars. Deze heroprichters waren Frederik Callebaut, Tess Carlier, Eline Delasorte, Aurore Ruyffelaere, Alexander van Praet, Vincent Jonckheere, Michel-Eric De Buysscher, Gilles De Geyter, Simon Smagghe en Frederik Baeck.

De Drakentemmers staan sindsdien opnieuw garant voor stijl, traditie, levenslange kameraadschap en ook veel leute.

Schild ten tijde van de eerste heroprichting

Maak een gratis website.